Så lei av naturfag!!!

Da har jeg sittet siden mandag og pugget notater til naturfagsprøva i morra. Alle leksene er også til i morgen, men de driter jeg i nå. Jeg vil ha fem på prøva^_^" så da tar heg heller i mot noen anmerkninger på "glemt lekser" enn en toer på naturfagsprøva. kapittelet er på 26 sider og handler om celler og arv. Noe som jeg ikke skjønner meg en ting på. Det er alt for mange vansklige ord der som "genetisk variasjon" og "kromosomer". Jeg har nok lest orden "DNA-molekyler" sånn hundre ganger nå!

Jeg har skrivd fem sider notater på pc, men det var bare halve kapittelet. Jeg rekker ikke resten, så jeg kopierte det over på ark og markerte over det viktigste:/

Er du flink i naturfag? I så fall... LÆR MEG! Eller vent..nei. Hodet mitt er fult nå^_^"

#skole #naturfag #prøve

6 kommentarer

nerdslife

24.09.2014 kl.22:42

Men anmerkninger er vel ikke så gromt...?

Naturfag var favorittfaget mitt;) men veit liksom ikke hva jeg kan lære bort. Mennesker har 46 kromosompar og hver art har et viss antall. Mennesker med downs syndrom har faktisk 47, som ikke er par og derfor får de downs. Mennesker har også 23 kjønnskromosomer og når de blandes med et annet menneske (23+23 er 46) så blir det riktig kromosompar.

Gutter har "XY" kromosom og jenter "XX" dersom en sjukdom ligger på X kromosomet (feks fargeblindhet) vil gutter bli rammet mens jentene slipper unna og blir bærere.

DNA arver du fra mor og far som arver av sine foreldre. Man sier at om 2 foreldre har blåe øyne så vil barna få det. Dersom en av foreldrene har brune, så er sjansen for at barnet får brune øyne 3 av 4 siden brune øyne er dominante og blåe recessive. Men selvfølgelig spiller gener fra andre forfedre også en rolle.

Noen sykdommer krever at begge foreldre er bærere. Da kalles det homozygot. Om bare en er bærer så kalles det heterozygot. Dette er en grunn til at innavl ikke anbefales da genmangfoldet ikke blir stort nok og man risikerer å få dobbelt opp av sykdommer som alt ligger i familien:p

Lykke til:)

Wolfie Mikachu

25.09.2014 kl.15:29

nerdslife: wow! Husker du alt dette utenatt eller slo du det opp? Mesteparten hadde jeg skrivd ned fra før av, men jeg skulle bare ønske at det satt i hodet mitt^_^"

nerdslife

25.09.2014 kl.16:05

Husket det utenat^^ når man er interessert så er det jo lett å huske. Var ikke fullt så god i matte men...

Wolfie Mikachu

25.09.2014 kl.17:00

nerdslife: wow da er du god!0_0 vel, matte er ikke mitt sterke fag det heller^_^"

nerdslife

25.09.2014 kl.18:45

^^

Matte kan ikke pugges liksom:/ men lag deg huskeregler i fag du sliter med. Jo mer kreative og rare reglene er, jo lettere er de å huske:)

Wolfie Mikachu

26.09.2014 kl.07:28

nerdslife: haha ja, men mine regler blir alltid så kompliserte^_^"

Skriv en ny kommentar

Wolfie Mikachu

Wolfie Mikachu

16, Kongsberg

16år- liker anime/manga, cosplay og spill :3 Har verdens nussligste siberian husky, Frøya<3 lille ulven min det:3 Det jeg gjør for det meste nå? sløser bort tida med anime og youtube. Min youtube https://www.youtube.com/c/wolfiemikachu

Kategorier

Arkiv

hits