Fortellingen om prinsesse Kaguya

Vi som trodde Studio Ghibli var ferdig, okey, de er ferdig med filmer, men i går kom ut en ny film av dem som har tatt hele ÅTTE år å lage! Det er en lang film som sies å være et kunstverk. Den er ikke som de vanlige ghibli filmene. Den handler om et av Japans eldste fortellinger og er lagd med kun tusj, kull og vannfarger! For en jobb! Den varer over 2 timer og er mest beregnet for voksne, siden små barn kan syns det er kjedelig med strekete animasjon.

I følge VG:

«Fortellingen om prinsesse Kaguya» sorterer også i tilnærmet allvitende kretser som «verdens første Sci/fi-historie» under navnet «Bambus-huggeren». Det handler om den vesle jenta fra månen som plantes i et bambusskudd, blir funnet av en skogsarbeider og vokser opp som et høyst uvanlig og uvanlig vakkert barn. Ettersom hun også føles av all verdens kostbarheter, får hun det prinsesselivet «faren» hennes kan drømme om, for henne - og seg selv.

#film #filmanmeldelse #tegning #ghibli #studioghibli #kunst

4 kommentarer

nerdslife

30.11.2014 kl.00:19

Veit du når filmen spilles?

Wolfie Mikachu

30.11.2014 kl.09:31

nerdslife: det var premiere allerede på fredag, men jeg vet ikke hvor og når neste går^^"

nerdslife

30.11.2014 kl.11:49

Sånn å forstå:) kan hende bygdekinoene rundt meg får den om en stund da

Wolfie Mikachu

30.11.2014 kl.12:23

nerdslife: ja, jeg håper på at den kommer i de nærmeste kinoene rundt meg og;)

Skriv en ny kommentar

Wolfie Mikachu

Wolfie Mikachu

16, Kongsberg

16år- liker anime/manga, cosplay og spill :3 Har verdens nussligste siberian husky, Frøya<3 lille ulven min det:3 Det jeg gjør for det meste nå? sløser bort tida med anime og youtube. Min youtube https://www.youtube.com/c/wolfiemikachu

Kategorier

Arkiv

hits